Hockeyclub MHC Oss (verbouwing)

 

Na een inventarisatie van het bestaande clubhuis van hockeyclub MHC zijn het bestuur, Architectenbureau Koppens en Dombosch Bouw tot de conclusie gekomen dat een verbouwing noodzakelijk is om te voldoen aan de normen van een hedendaagse hockeyclub. Op basis van verschillende uitgangspunten is gekozen voor renovatie van de bestaande kleedruimten en nieuwbouw van het clubhuis. Het nieuwe clubhuis zal ter plekke van het bestaande clubhuis worden gepositioneerd en in haar structuur aansluiten op de bestaande bebouwing. Belangrijke uitgangspunten voor het nieuwe ontwerp zijn; creëren van zicht op de velden, een scheiding tussen de nieuwe BSO en de hockeyclub, een polyvalente ruimte voor sponsors, presentaties en vergaderingen, een nieuwe “bescheiden” tribune en bovenal de herkenbaarheid en uitstraling van de hockeyclub MHC versterken voor zowel het interieur als het exterieur. De verbouwing krijgt een duurzaam karakter door toepassing van duurzame materialen en het benutten van zonne-energie in bouwkundige en installatietechnische oplossingen. In de architectuur is gekozen voor een chique, robuuste en ingetogen uitstraling. Een volwassen architectuur die past bij de uitstraling van de club. De nieuwe verdieping, met de nieuwe BSO en de polyvalente ruimte, verrijst als een glazen paviljoen uit de begane grond. Door de verdieping kleiner dan de begane grond te maken, ontstaat er een buitenruimte op niveau. Die ruimte kan door de BSO als speelplek worden gebruikt en door de hockeyclub als staantribune. De nieuwe grote puien op de begane grond worden diep in het gebouw gelegd zodat er ook op de begane grond ruimte ontstaat waar supporters droog kunnen staan. Tevens zorgen de grote puien voor een goede interactie tussen binnen en buiten – een interactie tussen de spelers en supporters!